1)اثر نور
رنگها در شرایط متغیر نور، نوعی دیگر جلوه میکنند. بنابراین با توجه به اینکه لباس در روز یا شب مورداستفاده قرار میگیرد؛ تحت تأثیر نور مربوطه اقدام به خرید کنید.
۲) بافت پارچه
بافت پارچه در انتخاب رنگ مناسب بسیار مهم است. بهعنوانمثال پارچههایی از قبیل ارگاندی یا کتان را میتوان نزدیک صورت قرارداد. درحالیکه مثلاً ساتن به علت خاصیت انعکاس نوری که دارد، باید با دقت بیشتری استفاده شود.
۳) سن و جنسیت
رنگهای زنده و اشباع برای افراد کم سن و سال و رنگهای غیراشباع برای میانسالان مناسبتر است.
هر چه سن کمتر باشد، رنگهای روشن، تند و زنده، مناسبتر هستند و هر چه سن بالاتر برود، رنگهای ملایم بهتر به نظر میرسند.
۴) اندام
- پارچههای روشن، براق و زنده، در چند مایه رنگی و گرم، مناسب افراد لاغر هستند، زیرا فرد را درشتتر جلوه میدهند.
- پارچههایی با رنگهای تیره و مات ( خفته ) در یک مایه رنگی سرد، مناسب افراد چاق هستند و آنها را لاغرتر نشان میدهند. البته باید دانست که ارزش و شدت رنگها بسیار مؤثر هستند. یک خانم درشتاندام هرگز نباید رنگهایی با تفاوت زیاد را در تهیه یک لباس به کار برد.
- اگر در رنگآمیزی یک لباس، فضاهای مختلفی با رنگهای روشن پوشیده شود، چشم بهسرعت از یک نقطه روشن به نقطه دیگر میرود و اندام کوتاهتر دیده میشود. مگر اینکه رنگهای روشن به مقدار لازم و در محلهای صحیح به کار روند. یک رنگ پوشیدن، اندام را کشیدهتر و بلندتر نشان میدهد. دو رنگ متضاد در کنار هم، مثلاً بلوز روشن و دامن تیره دید عمودی را شکسته و قامت را کوتاهتر نشان میدهد.
5) فصل
- رنگهای سیاه، تیره و گرم، نور و گرما را جذب میکنند و برای پاییز و زمستان مناسب هستند. رنگهای سفید و روشن، نور و گرما را منعکس میکنند و مناسب فصل بهار و تابستان هستند. البته دلیل دیگر این انتخاب، ایجاد تناسب با محیط و شرایط است؛ زیرا هر فصل، رنگ مشخصی را میطلبد.
- در فصل پاییز بیشتر رنگهای آجری، اخرایی ، قهوهای، عسلی و غیره در طبیعت دیده میشوند؛ بهتر است از چنین رنگهایی در پوشش استفاده شود. اگر از رنگهای تند و زنده استفاده کنید، چون با محیط هماهنگ نیستند، چشم از دیدن آنها خسته میشود.
۶) موقعیتهای شغلی و نوع فعالیت
الف) رنگهای مناسب لباسهای خدماتی
بسته به خدمات نیروی کار، رنگهای متفاوتی استفاده میشود که بیانگر نوع کار است.
- رنگ سفید: برای لباسهای مراکز بهداشتی و بیمارستانی که بیانکننده آرامش و رعایت نظافت است.
- انواع رنگ سبز: در لباسهای سازمان محیط زیست، فضای سبز و اتاق عمل به کار میرود. رنگ سبز در تضاد با رنگ قرمز، باعث میشود بافت باز شده و رگهای خونی به خوبی دیده شوند. رنگ سبز، احساس آرامش را نیز القا می کند.
- انواع رنگ قرمز: در لباس مأموران آتشنشانی به لحاظ القای حالت هشدار و خطر بهکاربرده میشود.
- انواع رنگ آبی: در لباسهای مأموران سازمان آب و شرکتهای هواپیمایی به لحاظ وجود عنصر آب و آسمان بهکاربرده میشود.
- انواع رنگ زرد: در لباس عوامل فنی سازمانهای برق، گاز و تلفن برای ایجاد هشدار و آگاهی به کار میرود.
ب) رنگهای مناسب لباسهای رسمی و اداری
در چنین محیطهایی، وقار و جدیت بسیار مهم است. از این رو باید از ترکیبهای رنگی ملایم و خاکستریهای سرد و گرم استفاده کرد. رنگهای روشن ملایم در کنار رنگهای تیره، ترکیب رسمی مناسبی را به وجود میآورند.
ج) رنگهای مناسب برای لباسهای ورزشی
باید ترکیب رنگها به نحوی باشد که فضایی پر شور و فعال را تداعی کند و بازتاب نوری زیادی داشته باشد. از این رو، رنگهایی در نهایت درجه خلوص، توصیه میشود؛ مانند: ترکیب زرد فسفری، آبیهای زنده و غیره.
گاهی همجواری بعضی رنگها، فضایی پرتحرک ایجاد میکنند، مثل: سبز و بنفش و گاهی هم جنبه هشداردهنده دارند؛ مانند لباسهای کوهنوردان و اسکیبازان تا در صورت بروز سانحه، از رنگ محیط قابلتشخیص باشند.
د) رنگهای مناسب لباس فرم نظامی
در این لباسها به علت استتار از لباسهای همرنگ با فضا استفاده میشود؛ رنگهایی مثل: سبز، سفید، آبی، خاکستری و غیره
دیدگاه خود را بنویسید